top of page

SPELEN OM TE LEREN

IN EEN SERIOUS GAME

Spelenderwijs leren is zo oud als de mensheid zelf. Eeuwen geleden maakten legers al oefenspellen om hun oorlogen voor te bereiden. Tegenwoordig worden serious games, ook wel management games of business games genoemd, door veel organisaties gebruikt als effectief middel om medewerkers te ontwikkelen en als team te groeien.

 

In onze serious games begeef je je als speler in een gesimuleerde wereld. Een energieke snelkookpan waarin je samen of individueel je doel moet bereiken. Je gaat volledig op in de game en vindt samen met collega’s oplossingen voor complexe vraagstukken. Je ervaringen tijdens het spel en het reflecteren achteraf creëren een intensieve leerervaring. Zo ontwikkel je nieuwe vaardigheden en doe je inzichten op die relevant zijn in de echte wereld. Spelen om te leren.

Serious game ondernemerschap - management game - Business game

WAT LEVERT SERIOUS GAMING OP VOOR JOUW ORGANISATIE?

Serious games bieden jouw organisatie een energieke manier om medewerkers te ondersteunen in hun (persoonlijke) ontwikkeling en prestaties. Onze serious games zijn speciaal ontwikkeld om inzicht te geven in complexe vraagstukken, spelers te laten experimenteren met nieuwe vaardigheden en het teamgevoel te versterken.

COMPLEXE VRAAGSTUKKEN

Vergroot jullie inzicht in complexe vraagstukken zoals de digitale transformatie of de energietransitie.

NIEUWE VAARDIGHEDEN

​Experimenteer met specifieke vaardigheden zoals ondernemerschap, samenwerken, communiceren en klantgerichtheid.

TEAMBUILDING

Het spelen van een serious game doe je altijd samen en onder hoge tijdsdruk. Een dynamische, energieke snelkookpan en een boost voor je teamgevoel. 

Serious game sales - samenwerken, innovatie en verkopen

EEN GAME-RUN IN 4 STAPPEN

Serious game - teambuilding management

INTRODUCTIE

We positioneren de game-run en nemen deelnemers mee in de wereld van de game. De introductie passen we aan op de specifieke leerdoelen van jouw team en organisatie. 

SPELEN

Het spel gaat van start en jullie duiken in de fictieve wereld van het spel. Samen oefen je met nieuwe vaardigheden en ontdek je jullie antwoord op een complex vraagstuk.

Serious game spelen - innovatie, sales en ondernemerschap
Serious game - reflectie, leren en ontwikkelen

REFLECTIE

Tussendoor sta je als speler stil bij je prestaties in het spel. Wat gaat er goed? Hoe kun je nog beter worden? Klopt jullie strategie? En wat willen jullie nog bereiken? 

DEBRIEF

Na het spel staan we uitgebreid stil bij jullie ervaringen tijdens de game. Welke lessen kunnen jullie trekken, én hoe relateren deze zich met de dagelijkse realiteit van je team?

Serious game - reflectie, leren en ontwikkeling
NIEUWSGIERIG?

Wil je meer weten of eens kennismaken? Neem contact op met Kevin Schuurmans via +31 (0)6 11001425 of Hallo@seriousgamen.nl. Je kunt hieronder ook een bericht achterlaten. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. 

VERZENDEN

bottom of page